Wachttijden op de dienst Spoedopname

wachtzaal spoed

Wachttijden

Ieder op z’n beurt? Neen, niet op de spoedopname.

Bij het A.S.Z. worden alle patiënten behandeld in de volgorde van hun kleurcode volgens de ESI triage. Door gebruik te maken van dit triagesysteem krijgen alle patiënten de zorg op het moment dat zij die zorg (vanuit medisch oogpunt gezien) nodig hebben. Dit betekent in de praktijk dat een patiënt die later dan u is binnen gekomen eerder behandeld kan worden omdat de aandoening ernstiger van aard is.

We streven ernaar om  alle patiënten binnen een aanvaardbare tijdsperiode (vanaf het moment van binnenkomst op de spoedgevallendienst) te ontslaan of op te nemen voor verdere behandeling.

Triagesysteem

Triage is een inschatting van de ernst van de klachten. Elke spoedgevallendienst werkt met een triagesysteem met de bedoeling om de patiënten, die de meest dringende hulp nodig hebben, ook het snelst te onderzoeken en te behandelen.

De ernst van uw klachten zal niet altijd samenvallen met de dringendheid van behandeling. Het kan dus gebeuren dat u even dient te wachten. De dienst spoedopname doet zijn uiterste best om deze wachttijd zo kort mogelijk te houden en iedereen zo snel mogelijk te helpen. Ook de beschikbaarheid van de behandelend arts en de behandelingsruimte hebben invloed op de wachttijd. Houd er steeds rekening mee dat levensbedreigende situaties steeds voorrang krijgen.

Het A.S.Z. maakt gebruik van de ESI triage. U krijgt hierbij een kleurcode en naargelang dit resultaat wordt u verwezen naar de verdere onderzoeksruimte, de radiologie of de wachtkamer.