Zo vader, zo dochter: sterke duo’s in kwaliteitsvolle zorg

Zondag 9 juni is het Vaderdag! Het uitgelezen moment om de papa’s in de schijnwerpers te zetten, ook die papa’s die in ons ziekenhuis zij aan zij met hun dochters werken.

Dr. Luc Van Langenhove, Dr. Edwin Rummens en Dr. Steven Debeuckelaere gaven hun dochters het hart voor de zorg met de paplepel mee en vormden voor hen de inspiratiebron om geneeskunde te studeren. Het feit dat ze die passie kunnen delen binnen dezelfde organisatie versterkt hun unieke band. We polsten naar hoe zij deze samenwerking ervaren.

Vader-dochterduo’s in het ziekenhuis: zo ervaren zijn hun samenwerking

Dr. Kim Van Langenhove, oogarts, vertelt: "Samenwerken als oogartsen in hetzelfde ziekenhuis is een bijzonder voorrecht. Niet alleen deel ik de passie en de expertise met mijn papa, maar elke operatie vormt voor mij ook een kans om van de beste te leren en de beste zorg te bieden aan onze patiënten." Haar papa, dr. Luc Van Langenhove, oogarts, is ook zeer enthousiast over de samenwerking: "Ik ben een trotse en gelukkige papa om mijn dochter effectief te kunnen bijstaan aan het begin van haar carrière als oogarts en ik ben erg dankbaar dat dit mag gebeuren binnen de muren van het ziekenhuis waar ik ook al 30 jaar werkzaam ben. De mix van mijn ervaring en haar jeugdige dynamiek kan alleen maar positief zijn voor een prachtige toekomst en onvergetelijke herinneringen."

dr_VanLangenHove_Luc_Kim_ASZ

Ook dr. Edwin Rummens, pediater, en dr. Ellen Rummens, neus-, keel- en oogarts, zijn allebei aan de slag in het A.S.Z. Dr. Ellen Rummens vertelt: "Het is een eer om met mijn papa in dezelfde organisatie te werken en dezelfde passie te delen. Zijn toewijding en liefde voor zijn job inspireerden mij om zelf ook arts te worden."

dr_Ellen_Edwin_Rummens_ASZ

Dr. Steven Debeuckelaere werkt samen met zijn dochter dr. Celine Debeuckelaere op de dienst Gastro-Enterologie in het A.S.Z. "Mijn vader sprak steeds zeer gepassioneerd over zijn job. Ik heb uiteindelijk dezelfde specialisatie gekozen. Misschien bijzonder gezien ons vakgebied: 'Talking shit is part of our daily protocol'. Samenwerken gaat zeer vlot: directe toegang aan kennis, wat gekruid met no-nonsense levenswijsheid in een familiale sfeer. Het is leuk om in zijn voetsporen te stappen, natuurlijk op mijn eigen manier, on 'high heels' bij wijze van spreken" aldus Celine. 

We wensen alvast een fijne Vaderdag voor alle papa’s!

Dr_Celine_Steven_Debeuckelaere_ASZ