Waakzaamheid coronavirus

We zien de laatste weken opnieuw een stijging van het aantal patiënten met een covidinfectie, deze toename van het aantal besmettingen is ook te zien in de cijfers van Sciensano alsook een hogere viruscirculatie. Daarom vragen we jou om volgende richtlijnen strikt op te volgen: 

  • Ben je verkouden? Vertoon je griepklachten (keelpijn, kortademigheid, niezen, hoesten,...)? Vermijd dan als mogelijk je bezoek aan het ziekenhuis! Indien je jouw bezoek niet kan uitstellen, draag dan steeds een mondmasker. Draag je mondmasker correct; bedek je neus én mond volledig. Pas steeds een correcte handhygiëne toe. Ontsmet je handen als je het ziekenhuis betreedt alsook bij het verlaten van het ziekenhuis. 
  • Positieve coronatest? Dan blijft je best thuis en bezoek je de eerste 10 dagen na vaststelling van jouw infectie beter geen familie of vrienden binnen het ziekenhuis.

Draag een mondmasker bij patiënten die vatbaarder zijn voor infecties

De arts kan beslissen dat je een mondmasker moet dragen wanneer je op bezoek gaat bij een patiënt met een verminderde weerstand. Op de kamerdeur hangt een affiche die dat aangeeft. 

Draag altijd een mondmasker bij een patiënt in isolatie

Bijvoorbeeld een patiënt met Covid of een andere besmettelijke ziekte. Bezoek is meestal toegestaan, maar met mondmasker. Pas ook een correcte handhygiëne toe. Aan de kamerdeur hangt een affiche die dit aangeeft. 

Het coronavirus kan nog steeds ernstige complicaties veroorzaken bij verzwakte patiënten. Door onze richtlijnen te volgen, bescherm je onze patiënten en zorgverleners.