Vernieuwde Centrale Keuken verhoogt efficiëntie en kwaliteit

De centrale keuken van het A.S.Z. op campus Aalst heeft recent een uitgebreide renovatie ondergaan. Deze vernieuwingen zijn uitgevoerd om de efficiëntie en kwaliteit van de keuken te verbeteren, en dragen bij aan een nog betere dienstverlening voor patiënten en personeel.

ASZ_keuken_Aalst

Een van de belangrijkste veranderingen is de aanpassing naar het 'koude lijn' principe, waarbij maaltijden centraal worden bereid, snel afgekoeld om vervolgens op opnieuw op te warmen en op te dienen. Hiervoor zijn volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Plaatsing van een transportband met gekoelde werkstations: deze innovatie zorgt ervoor dat voedsel veilig en efficiënt verwerkt kan worden, met behoud van de versheid.
  • Een nieuwe geïsoleerde en geconditioneerde ruimte: dit garandeert dat de temperatuur gecontroleerd blijft, wat cruciaal is voor voedselveiligheid.
  • Plaatsing van LED-verlichting: energiezuinige verlichting draagt bij aan een duurzame omgeving.
  • Bijkomende koelcel voor het koelen porselein en drank: extra opslagcapaciteit zorgt voor betere logistieke mogelijkheden binnen de keuken.

De oude wasinstallatie, die het einde van haar levensduur had bereikt, is vervangen door een nieuwe, geavanceerde installatie. De vernieuwingen omvatten:

  • Totaalrenovatie van de vloer
  • Aanpassing aan de dampkappen, ventilatie en plaatsing van LED-tegels: deze aanpassingen verbeteren de luchtkwaliteit en energie-efficiëntie.
  • Plaatsing nieuwe wasinstallatie met verhoogde ergonomie en automatisatie: dankzij deze nieuwe installatie werken we nu met de nieuwste technologie wat zorgt voor een ergnomische werkomgeving en een aangenaam werkklimaat voor het keukenpersoneel.

Om de logistieke flow verder te optimaliseren, is de zone voor regeneratiekarren uitgebreid. Hiervoor werden er herstellingen uitgevoerd aan de vloeren, wanden en plafonds. Deze vernieuwingen zorgen voor een schone en veilige omgeving.

Met deze ingrijpende verbeteringen streeft A.S.Z. ernaar de hoogste normen van voedselveiligheid, efficiëntie en kwaliteit te waarborgen. Het keukenpersoneel zet zich dagelijks in om gezonde maaltijden te serveren aan onze patiënten en personeel, en deze renovaties ondersteunen hen in hun belangrijke taak.

centralekeuken-ASZ_aalst.jpg
centralewasplaats_ASZ_Aalst
centralewasplaats2_ASZ_A
centralewas3_plaatsASZ