Geruchten rond mogelijke Mpox-besmetting in regio Aalst: geen reden tot paniek

Deze ochtend werden we gecontacteerd door enkele mediakanalen met de vraag om een reactie te geven op geruchten over een mogelijke Mpox (apenpokken) besmetting in de regio Aalst. Volgens deze geruchten zou er een patiënt zijn opgenomen met Mpox. We willen jullie hierbij informeren dat er momenteel geen geregistreerde gevallen zijn in zowel het A.S.Z. als het OLV Ziekenhuis.

Wij begrijpen dat dergelijke situaties tot bezorgdheid kunnen leiden, maar willen benadrukken dat er reeds sinds 2022 procedures in werking zijn gesteld die de veiligheid van onze patiënten waarborgen, mocht er een patiënt met Mpox zich aanmelden. Deze procedures worden strikt opgevolgd en garanderen een professionele en adequate aanpak.

Er is geen reden tot paniek. Wij zijn steeds alert bij mogelijke gevallen en er is een dagelijkse opvolging van de situatie. Onze aanpak is volledig in lijn met de richtlijnen van de Risk Assessment Group van Sciensano. Het welzijn van onze patiënten en medewerkers staat voorop, en wij verzekeren dat er geen reden is tot ongerustheid.