Geef ademruimte aan prille ouders, ‘Dat lucht op’!

Een campagne van Te Gek!?, in samenwerking met Kind en Gezin en Perinet

Pril ouderschap is een avontuur vol liefde, maar ook gemengde gevoelens en moeilijke momenten. Van je kinderwens tot de eerste stapjes: de periode vanaf de zwangerschap tot 2 jaar na de geboorte is uitdagend. Je leven staat op z’n kop en je bent kwetsbaar. Soms geraakt je zuurstof op. Dan kan de juiste steun écht opluchten.

Te Gek!? ontwikkelde, in samenwerking met Kind en Gezin, Perinet en met de steun van de Vlaamse Overheid Departement Zorg, de campagne ‘Dat lucht op’. Met deze campagne wil Te Gek!? de drempel voor prille ouders verlagen om te spreken over de intense emoties en uitdagingen tijdens deze periode en aangeven dat uit evenwicht geraken niet ongewoon is. Ook wil Te Gek!? prille ouders inspireren om uit te reiken naar hun omgeving, en tegelijk de omgeving oproepen om prille ouders te ondersteunen en het prille gezin mee ‘te dragen’.

Ontdek hoe je als prille ouder meer ademruimte kan krijgen

Op www.tegek.be/datluchtop vind je info en tips over hoe je kan omgaan met de emotionele uitdagingen van het ouderschap. Herken jezelf in de verhalen van andere prille ouders. Lees hoe je omgeving je kan helpen en waar je (professionele) hulp kan zoeken indien nodig. Want als jij je goed voelt, dan heeft jouw hele gezin zuurstof om te groeien!

Vraag steun aan je omgeving: laat een ballonnetje op met de alternatieve geboortelijst!

Heb je soms het gevoel dat je er alleen voor staat als prille ouder? Wil je steun vragen maar weet je niet goed hoe? Laat een ballonnetje op bij je omgeving op www.datluchtop.be Daar vind je een alternatieve geboortelijst die écht oplucht. Als prille ouder vraag je er op een luchtige manier praktische of emotionele hulp aan familie, vrienden, buren, collega’s…. En omgekeerd kunnen ook mensen uit je omgeving op eigen initiatief een ballonnetje opsturen via deze site. Zo geven ze mee zuurstof aan jouw gezin, van zorgen voor een oudere broer of zus tot een luisterend oor als het moeilijk(er) gaat. #datluchtop

tegek_banner_uhd.jpgASZ